New Moon Girl Yasmine over haar eerste gedichtenbundel

Wanneer jonge creatieven hun dromen achtervolgen kunnen er mooie dingen ontstaan, Yasmine Berkani is pas 17 jaar oud en heeft haar gedichtenbundel ‘Empty hearts & sleepless nights’ uitgegeven. Haar gedichten gaan over liefdesverdriet, vriendschap en onzekerheid. Ik vind de gedichten erg aangrijpend en was benieuwd naar Yasmine’s verhaal.

Hoe ben je begonnen met schrijven?
Ik had ooit een schrijfopdracht gekregen op de basisschool en dat ging over een schoolreis. Ik had er een verhaal omheen bedacht en ik kreeg uiteindelijk een 10 en de vraag of ik het verhaal af wilde schrijven.  Zo is schrijven mijn passie geworden.

Zijn alle gedichten persoonlijk en vanuit eigen ervaring geschreven?
Mijn gedichten komen voornamelijk uit de ervaringen van mijn vrienden en gebeurtenissen om mij heen. Natuurlijk heb ik vanuit mijn eigen ervaringen geschreven maar om eerlijk te zijn heb ik nooit een relatie gehad, wat veel mensen verbaasd als ze eenmaal weten waar ik over schrijf.

Je schrijft veel over liefdesverdriet, gaat dit allemaal over 1 specifiek persoon?
Het gaat niet specifiek over één persoon maar meerdere personen en dan niet eens over liefde. Het gaat vooral over eigen ervaring met beëindigde vriendschappen.

Wat betekent echte liefde voor jou?
Echte liefde betekent voor mij met elkaar communiceren, loyaal zijn, vertrouwen in elkaar hebben en vriendschap. Onvoorwaardelijk van elkaar houden.

Hoe ga jij om met een gebroken hart?
Ik heb nooit een gebroken hart gehad qua relatie maar wel qua vriendschappen. Ik probeer al mijn emoties zoveel mogelijk te stoppen in mijn gedichten en natuurlijk ijs eten en Harry Potter films kijken.

Je hebt het in je gedichten ook over eetstoornissen, is dit een persoonlijk onderwerp? Ik heb vrienden die een eetstoornis hebben of hebben gehad en ik heb met mijn eigen ogen gezien hoe het hun leven heeft veranderd. Ik probeer me dus zoveel mogelijk in te leven en me te verplaatsen in hun schoenen.

Wat wil je de lezer met jouw gedichten meegeven?
Hopelijk geef ik lezers iets waar ze zich mee kunnen identificeren en hun eigen ervaringen terug kunnen vinden in mijn gedichten.

Wat is volgens jou het grootste probleem waar jongeren van onze leeftijd mee zitten?
Communicatie, omdat niemand met elkaar praat en vooral met de vinger naar elkaar wijst  met wat er fout wordt gedaan in plaats van met elkaar praten en van elkaar te leren.

Wat zijn jouw tips voor jonge schrijvers?
Mijn tips voor jonge schrijvers is niet bang zijn om fouten te maken en door te gaan met je werk. Ookal is je werk niet populair op bijvoorbeeld social media blijf door gaan met schrijven want je blijft groeien.

Deel jouw kunst, gedichten, en foto’s op Instagram met #newmoonmaggallery

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *