New Moon Girl Erica over biseksualiteit

In de Serie New Moon Girl vragen wij vrouwen naar hun verhaal. Vandaag ben ik met Erica. Zij is onlangs officieel “uit de kast gekomen” als biseksueel en ik was erg benieuwd naar haar ervaring daarmee. Tegenwoordig wordt het steeds meer geaccepteerd maar toch zijn er nog veel jongeren die zich er voor schamen.

Vanaf welk moment in je leven realiseerde je je dat je ook aangetrokken voelde tot het andere geslacht? 

E: Ik denk dat ik het altijd wel al wist maar het altijd maar een beetje aan de kant schoof, omdat ik ook op jongens val en niet echt het besef had van: ‘maar ik kan allebei toch ook leuk vinden’? Dat kwam later pas. En het ‘aha’ moment voor mij kwam toen ik mezelf een soort van ‘betrapte’ dat ik soms ook op een andere manier naar meisjes/ vrouwen keek.

Ik kan me voorstellen dat zo’n besef wel een beetje shockend is. Hoe was dat besef voor jou?

E: Eigenlijk wist ik het al heel lang van mezelf zoals ik net zei, maar ik was me het nooit echt heel erg bewust omdat ik altijd meer met jongens bezig was. Dat was in mijn ogen makkelijker omdat je dat op jongere leeftijd dan gewend bent. 

Hoe lang heb je gewacht met het officieel bekend maken? En wanneer vond je dat ook echt nodig?

E: Toen ik echt dacht van: het voelt alsof ik iets geheim hou voor de mensen om me heen. Daarom vond ik het ook wel nodig omdat het een soort van opluchting was. Een van mijn beste vriendinnen was ook de eerste die ik het vertelde omdat ik 100% wist dat het haar echt helemaal niks uit zou maken en me er comfortabel bij voelde. Daarna de rest van mijn vriendinnen en een paar familie leden. Eigenlijk  reageerde iedereen  positief (en eigenlijk ook wel op een manier van “je had me ook kunnen vertellen wat de kleur van je t-shirt is”) wat ik al verwachtte. Maar toch heb je altijd een soort angst dat je niet geaccepteerd wordt voor wie je bent.

Vind jij het dat het nodig is dat mensen er voor uit moeten komen, of moeten we gewoon doen wat we zelf willen?

E: Iedereen moet doen waar hij of zij zich comfortabel bij voelt, en het uiten op de manier op hoe diegene dat wilt. In de ideale wereld zou eigenlijk niemand dit hoeven doen want hetero’s vertellen jou ook niet dat ze op een man of vrouw vallen. Het verschilt natuurlijk ook heel erg wat de mening van jouw omgeving is en hoe open die mensen zijn. Maar uiteindelijk moet je doen wat goed voelt voor jou.

Wat zijn dingen die je moeilijk vind/vond?

E: Toch altijd de angst dat mensen je niet accepteren. Vooral dat mensen je op een andere manier zullen zien nadat je het verteld hebt. Dit is gelukkig niet gebeurd bij mij. Verder vind ik het jammer dat er nog altijd veel homofobie is in de wereld en dat zal altijd moeilijk zijn om te zien.

Je maakt zelf ook foto’s die vooral gericht zijn op de schoonheid van diverse vrouwen, gebruik je je creativiteit als een soort uiting daarvoor?

E: Niet echt. Het was meer een projectje om te laten zien dat elk meisje anders is en dat iedereen zijn of haar eigen schoonheid heeft. Dit heeft verder niks met mijn seksualiteit te maken maar meer met diverse beauty en persoonlijkheden van vrouwen. Wel vind ik fotografie een mooie manier om gevoelens of emoties te kunnen uiten en misschien dat ik dit in de toekomst ook ga doen!

Heb jij een inspirerend verhaal of wil jij geïnterviewd worden voor New Moon Girl, mail dan naar info@newmoonmag.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *