Hoe belangrijk is spiritualiteit voor jou?

Binnaz: Spiritualiteit vind ik erg interessant om over te lezen omdat het in vele vormen bestaat. Zelf haal ik de meeste spiritualiteit uit mijn religie, in mijn manier van denken maar ook doen. Vaak verwarren mensen deze twee met elkaar en heb ik tot nu toe veel gelezen over, laten we zeggen ‘spirituele’ mensen die religie neerhalen. Naar mijn idee ben je dan niet overtuigd van je eigen spiritualiteit want ja: zijn we dan niet allemaal één? Mediteren kan gelijk staan aan bidden – we vinden allebei onze rust en signalen uitzenden naar hogere machten of zoals sommige zeggen ‘het universum’. Dit staat voor gelovige weer gelijk aan smeekbedes, die verrichten wij onder andere in hoop dat we krijgen waar wij naar streven en wensen. Om weer terug te komen op de vraag: voor mij is het erg belangrijk want het geeft me zingeving en hoop, het laat me realiseren dat er meer is en dat die hogere macht  ons rust kan geven en helpen onze dromen te verwerkelijken.

Josie: Uit mijn leven is spiritualiteit niet meer weg te denken. Ik heb sinds jongs af aan al interesse gehad in het paranormale en heb altijd gelooft in ‘meer’, zo ben ik er dus mee opgegroeid. Spiritualiteit heeft me geleerd bewuster te leven, tevreden te zijn en heeft er ook voor gezorgd dat ik met een open hart leef.

 

Kristina: Spiritualiteit is best een groot concept, maar wat het persoonlijk is voor mij is hoe ik kijk naar dood, hoe crystals werking op mij hebben en hoe ik door spiritualiteit doelen zet voor mezelf en mij eraan probeer te houden. Mijn persoonlijke geloof kort samengevat is dat wij allen een energie vorm zijn die na ons dood terug gaan naar het universum en daarna worden gebruikt waar de energie vorm nodig is. Dat kan van een plant, dier, natuurvorm tot mens zijn. Voor crystals zelf heb ik sierraden met bepaalde stenen. Mijn Aquamarijn armband helpt mij vaak rust te vinden in situaties dat ik mij gestrest voel. Mijn Aventurijn geeft mij meer een herinnering om altijd mijn dromen te laten volgen. Amethist heeft mij geholpen om kritisch naar mijn gedrag te kijken. Overal geeft spiritualiteit me rust met de gedachte dat je niet bang hoeft te zijn voor the after life.

Erica: Ik ben daar echt eerlijk gezegd helemaal niet mee bezig maar ik denk dat het geeft wel een soort van houvast geeft aan bepaalde mensen. Maar het is wel iets waar ik in geïnteresseerd ben.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *