Wat betekent kunst voor jou?

Melanie: Kunst is voor mij het ervaren van een andere werkelijkheid. Eventjes in het hoofd van een ander zijn of juist jouw eigen mind delen met andere. Het maakt het leven interessanter omdat er geen regels voor kunst zijn. Iedereen kan zijn of haar wereld creëren en dat maakt het voor mij zo mooi.

Josie: Kunst is voor iedereen anders en daarom ook heel persoonlijk. Kunst zet je aan het denken, het beweegt je, inspireert je, raakt je. De mooiste vorm van kunst vind ik wanneer het direct iets met mij doet – alsof ik een diepere connectie voel op dat moment. Het uiten van emoties vind ik heel belangrijk, anders voel ik me opgesloten. Kunst (vooral in de vorm van muziek en gedichten) helpt mij hierbij en is daardoor ondenkbaar uit mijn leven.

Jill: Het mooie aan kunst vind ik de eigen invulling die je erbij hebt, iedereen zal een kunstwerk anders ervaren. Het is een creatieve manier om een boodschap over te brengen, wanneer woorden niet voldoende zijn. Kunst hoeft niet perse mooi te zijn, want wat is mooi nou eigenlijk? Een kunstwerk hoort je te inspireren, iets te laten voelen.

Leilanie: Voor mij werkt kunst als een soort tolk. Kunst vertaalt mijn emoties en gevoelens naar iets visueels en tastbaars. Aan de andere kant is het mooiste dat het niet altijd een betekenis hoeft te hebben, het staat open voor jouw eigen interpretaties.

Lauryn: Kunst betekent voor mij iets aparts, iets wat je in het dagelijks leven niet zomaar tegen komt. Kunst werkt als een inspiratiebron. Ik vind het dan ook fijn om eens in de zoveel tijd een museum te bezoeken en mijn creatieve geest los te laten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *