Wat betekent echte vriendschap voor jou?

Elke vrijdag stellen we een vraag die onze lezers, en wij zelf, beantwoorden. Dit keer is de vraag; wat betekent echte vriendschap voor jou? Iedereen is namelijk verschillend en heeft dus verschillende behoeftes binnen een vriendschap.

Jill: Een echte vriendschap is voor mij gebaseerd op respect, eerlijkheid en liefde. Je respecteert elkaars mening, je kan alles tegen elkaar zeggen en je bent er voor elkaar tijdens voor en tegenslagen. Ik vind het ook heel belangrijk dat je elkaar alles gunt, elkaar wilt helpen en elkaar support.

Josie: Ik vind het super belangrijk dat ik mezelf kan zijn bij m’n vrienden, en zij bij mij. Echte vriendschap is het wanneer je altijd op elkaar kunt rekenen, elkaar nooit oordeelt en elkaar begrijpt, of dat in ieder geval probeert.

Melanie: Vriendschap betekent voor mij heel veel. Ik heb niet super veel vrienden maar de vrienden die ik heb, inspireren mij enorm. Ze halen het beste in mij naar boven en dat vind ik fijn. Ik zou niet meer weten wat ik zonder moet!

@itisromane: Een echte vriend is voor mij iemand waarbij je helemaal jezelf kan zijn zonder gejudged te worden!

@milavanlangen: Elkaar proberen te begrijpen, ook met het idee dat je vriend heel anders kan zijn dan jij. Ook vind ik dat bij echte vriendschap je elkaar support met elkaars levensdoelen, zonder dat er jaloezie bij komt kijken. Elkaar dingen gunnen en er voor elkaar zijn. Verder, misschien wel het belangrijkste voor mij, is elkaar feedback kunnen geven en daar open in kunnen staan richting elkaar zonder dat daar gelijk spanning van ontstaat.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *