Een eigen kledingstijl: De basics

Magazines, celebs, social media, TV.. er is een enorme informatie- en inspiratiestroom op het gebied van mode. Wat is mijn stijl nou eigenlijk? En hoe kan ik deze ontwikkelen?

Mode is altijd al een manier geweest van mij om mezelf te uiten. Een eigen stijl is iets dat constant verandert en zich ontwikkelt. Mijn stijl heeft super veel fases gekend. Invloeden van buitenaf zoals vrienden en omgeving hebben hier invloed op gehad, maar ook invloeden van binnenuit zoals mijn eigen gevoel spelen mee. Wanneer ik 100% tevreden ben met mezelf, en daardoor zelfverzekerd ben, durf ik sneller iets nieuws uit te proberen.

De beste tips die ik kan geven bij het ontdekken van jouw persoonlijke stijl heb ik voor jullie op een rijtje gezet:

  • Experimenteer. Stap eens uit het gebruikelijke ritme en probeer iets nieuws!
  • Combineer. Een simpele outfit combineren met unieke accessoires, verschillende kleuren, verschillende materialen.. combinaties zijn eindeloos te bedenken.
  • Winkel alleen. Wanneer je alleen winkelt, wordt je gedachte niet geblokkeerd door anderen. Je gaat dan voor wat jij echt leuk vindt. Jij bent degene die het draagt, dus wat doet andermans mening er eigenlijk toe
  • Zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen is de sleutel tot een eigen en unieke stijl.
  • Inspiratie. Zoek inspiratiebronnen op. Dit hoeft niet perse een persoon te zijn, het kan van alles zijn. Mijn grote inspiratiebron op het gebied van mode is bijvoorbeeld A$AP Rocky.
  • FUN. Denk er niet te veel bij na, een eigen stijl ontwikkelen is een leuk proces wat lang duurt. Je hoeft jouw stijl niet in een hokje te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *