Vegan hotspots in Parijs

Het valt niet mee om in Parijs een cappuccino met sojamelk te vinden. Het lijkt eerlijk gezegd alsof de Parijzenaars een beetje achterlopen met het aanbieden van veganistische opties. Zeker omdat je in iedere straat wel een paar cafe’s kunt vinden. Hoewel er iets minder keuze was dan in andere grote steden, heb ik nog steeds super lekker gegeten. Als je binnenkort naar city of love  gaat, sla deze vegan hotspots in Parijs dan zeker niet over.

Le Tricycle is een hip vegan tentje vlakbij treinstation Gare du L’est. Toen ik via een vriend hoorde dat ze hier heerlijke vegan hotdogs verkochten, moest ik er heen. Ook hoorde ik dat er vaak een lange rij staat maar gelukkig kon ik dit keer meteen bestellen. Naast hotdogs kun je hier ook terecht voor verse sapjes en healthy veggie bowls. De ‘banh Mi’ hotdog was super lekker, echt een aanrader!

Cloud Cakes is gelegen aan de gezellige straat ‘Rue Montorgueil’. Cloud Cakes is een 100% vegan friendly coffee shops waar ze cupcakes, taartjes en ook croissants aanbieden. Ik wilde eigenlijk alles proberen. De chocolade cupcake en de croissants zijn in ieder geval erg lekker. Het is een klein cafe maar wel erg gezellig – ik zou zeker weer terug komen.

Het was mijn tweede keer eten bij Loving Hut, het eerste veganistische restaurant in Parijs. Je kunt hier voornamelijk Aziatisch eten bestellen maar ze hebben ook burgers en spaghetti (met vegan kaas) op de kaart staan. Om eerlijk te zeggen vind ik dit tentje niet het meest sfeervol maar het eten is goed en het personeel erg vriendelijk.

Hank Burger stond al een tijdje op mijn to-visit lijstje voor als ik weer naar Parijs zou gaan. Hier heb ik geen spijt van gehad. De burger was super en de koolsla ook (wel een beetje aan de pittige kant). Ik bestelde de burger met mosterdsaus en Anouk met Mexicaanse salsa. Ik denk dat dit wel 1 van de lekkerste vegan burgers is die ik ooit op heb. Later kwam ik er ook achter dat er ook een ‘Hank Pizza’ geopend is in Parijs. Helaas kregen we niet de kans om hier nog naartoe te gaan, dus als je de kans krijgt – gaan!

Als ik niet weet waar ik vegan kan ontbijten check ik altijd of er een Le Pain Quotidien in de buurt zit. In Parijs zitten er genoeg en deze keten heeft genoeg vegan opties: Avocado toast, acai bowls, muffins en nog meer. Eigenlijk een go to als je even snel gezond wilt ontbijten of lunchen :-).

Heb jij al eens gegeten bij deze vegan hotspots in Parijs?

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *