Tips voor als je in je eentje op vakantie gaat

Tips voor als je in je eentje op vakantie gaat“I simply don’t want to miss out on things. I refuse to wait around for my friends to ask me if I wan’t to do something. I’ll go do them by myself if I have to” vertelt mijn vriendin Meghan mij wanneer we naar Joshua Tree rijden. We hebben het over hoe leuk het is dat we elkaar hebben ontmoet en dat juist alleen reizen zoveel mooie vriendschappen kan brengen. Mijn eerste keer in mijn eentje naar Los Angeles was ook mijn aller eerste keer helemaal alleen op vakantie. Ik durfde eigenlijk niet langer dan een week, wat als ik me zou gaan vervelen? Ik maakte me van te voren al druk om de meest onbelangrijke dingen zoals bijvoorbeeld waar ik ‘s avonds zou gaan eten als ik alleen ben.

Sinds ik mij kan herinneren wil ik reizen; ik wil het zien en ik wil nieuwe avonturen beleven. Ik heb geen vriend die toevallig ook heel reislustig is maar ik heb ook geen geduld. Een paar jaar geleden zette ik de stap om niet langer op anderen te wachten en boekte ik een vlucht naar Los Angeles. Een week in mijn eentje op vakantie. Niemand die me verteld wat ik moet doen of waar ik moet gaan eten en hoelang ik ergens moet zijn, fijn.

Die ene week in LA was geweldig. Ik ontmoette, omdat ik in een gedeelde woning verbleef, veel leuke mensen. Megan spreek ik tegenwoordig en daarmee heb ik een jaar later weer in LA afgesproken, we zijn goede vriendinnen geworden en ik weet zeker dat als ik nooit alleen was gegaan ik haar nooit had ontmoet. Door alleen te reizen sta je vaak open voor nieuwe ervaringen, nieuwe gesprekken en nieuwe vriendschappen. En door open te staan voor nieuwe dingen, komen deze vanzelf op je pad; je trekt het aan.

het bleef niet bij dat korte weekje, een jaar later boekte ik nog een vakantie in mijn eentje. Dit keer verbleef ik 3 weken in LA en ik heb me geen ene dag verveeld. Ook heb ik een vakantie naar Bali geboekt, waar ik mij zonder twijfel ook alleen prima ga vermaken.

Tips voor als je in je eentje op vakantie gaat:

Zorg dat je vooraf research doet over de verschillende buurten en plaatsen in het gebied dat je gaat bezoeken. Welke plaatsen kun je ’s avonds beter vermijden en waar vindt je de vrouwvriendelijkste Airbnb’s en hotels. Zo voorkom je dat je ’s avonds niet je appartement durft te verlaten, dat is gewoon zonde.

Vertel altijd iemand wat je die dag van plan bent om te gaan doen of waar je naartoe gaat. Bijvoorbeeld iemand thuis via WhatsApp of de host van je Airbnb. Toen ik in Venice Beach bij een stel verbleef vonden zij het ook altijd fijn als ik ’s avonds liet weten als ik weer veilig thuis was. Dat gaf mij zelf ook een fijn en veilig gevoel.

Maak vrienden via Instagram of Facebook. Serieus, ik heb zoveel leuke vriendschappen via sociale media opgebouwd. Gewoon door een DM te sturen naar bloggers die in dat gebied wonen. Ik vroeg bijvoorbeeld om tips voor leuke cafeetjes en soms kreeg ik dan een tour door de stad, super cool!

Wees niet bang om mensen aan te spreken, wat is het ergste wat kan gebeuren? Heel veel mensen waarderen het juist als je een leuk gesprek met ze aan gaat. Ik heb door de Uber Pool te gebruiken een paar keer een uitnodiging gekregen om wat te gaan eten. Het is soms heel random maar als je een leuk gesprek met iemand hebt en het voelt goed, why not? Juist super leuk als je alleen op vakantie bent.

Geniet van je eigen gezelschap. Dit is iets waar ik in het begin heel erg aan moest wennen. Het voelt zelfs een beetje raar om in je eentje ergens koffie te gaan drinken als je dit niet gewend bent. Na een paar keer vond ik het heel rustgevend en fijn dat ik gewoon alleen ergens kon gaan zitten en gewoon echt van mijn drankje kon genieten zonder mijn telefoon of iemand te hebben om tegen te praten. Ook in m’n eentje een boek lezen op het strand, naar een muziekfestival gaan en  ’s avonds in een restaurant zitten vond ik niet eng maar juist heel bevrijdend en prettig.

1 Comment

  • Echt, alleen reizen is iets dat iedereen zou moeten doen. Ik vond het zo geweldig, je leert veel. Mijn eerste keer was meteen 2 maanden naar Amerika. 0 keer verveeld, zo veel fijne mensen ontmoet en gewoon de vrijheid hebben om te kiezen at je gaat doen en of je het samen met anderen wil doen, of alleen. De eerste paar dagen vond ik het soms wel spannend om mensen aan te spreken in hostels, maar na een tijdje wen je eraan aan gaat het vanzelf. Op het moment ben ik bezig met het plannen van mijn Interrail deze zomer, ook alleen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *