Een leven zonder vakantie

Geen idee hoe oud je bent maar of je zit op school of je werkt, of beide. Het is alweer bijna zomervakantie en waarschijnlijk gaan de meeste van jullie op vakantie, of het nou in eigen land is of het buitenland.
We kijken allemaal uit naar ‘vakantie’, we genieten twee weken van een heerlijk hotel en alle luxe maar na je vakantie is het feest over. Het is tijd om terug te gaan naar het ‘echte’ leven (hoe velen het omschrijven). Je komt opgeladen thuis maar zodra dat ‘echte’ leven weer begint ga je weer in je vijfde versnelling door het leven en kijk je weer uit naar het eerst volgende weekend.

Ik wil je niet zeggen dat je voor altijd in je eigen land moet blijven want ik hou zelf ook van reizen, maar hoe fijn zou het zijn als je een leven creëert voor jezelf waar je geen vakantie van nodig hebt? Een leven waar je niet uit hoeft te ontsnappen? Dat is namelijk wat de meeste mensen doen, even ‘ontsnappen’ van huis voor een korte periode. Maar vergeet niet dat je altijd jezelf meeneemt op vakantie!

Ga jij op vakantie om de wereld te ontdekken en jezelf te verrijken? Of om even te ontsnappen?

2 Comments

  • helemaal mee eens, ik vind vakantie vooral fijn omdat je dan in een andere omgeving bent en zoveel herinneringen opdoet. het is wel zo dat ik beter kan ontspannen op vakantie omdat ik thuis toch nog allerlei klusjes ga doen.

    • Ja daar ben ik het mee eens! Maar misschien leuk om een klein hoekje in je huis/kamer in te richten waar je tot rust kan komen. Ik heb ook zo’n plekje gecreëerd thuis met een soort klein altaar met mijn edelstenen en wierook, daar gebruik ik dan ook nooit mijn telefoon of laptop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *