5 x vegan ontbijten in Rotterdam

Ik kom graag in Rotterdam, het enige wat ik nog mis is een vegan ontbijtbar of in ieder geval een leuk zaakje waar ze in de ochtend meerdere vegan opties hebben. Als je volgende keer in Rotterdam bent, bezoek dan zeker 1 van mijn favorieten:

Gys

Voor een later ontbijtje ga je naar Gys omdat dit zaakje aan de Nieuwe Binnenweg om 10:00 open gaat. Gys is een biologisch restaurant dat gebruik maakt van zoveel mogelijk steekproducten. De vegan pannenkoekjes met chocolademousse en banaan zijn echt een aanrader.


Lof Der Zoetheid

Voor nog geen 12 euro bestel je hier het Sunshine ontbijtje dat bestaat uit sojayoghurt, een  fruitsalade, koffie, een verse jus en een muffin. Ik word altijd helemaal vrolijk van dit ontbijt. Lof Der Zoetheid zit op de hoek aan Noordplein.

Bertmans

Iets verder vind je Bertmans aan de Zaagmolenkade. Bertmans is een ontbijt-en lunchrestaurant maar tegenwoordig kun je hier ook terecht voor diner. Ook hier hebben ze heerlijke veganistische pannenkoekjes.


Lilith

Lilith is van 7:00 tot 15:00 geopend en heeft 2 locaties: de Mauritsstraat in het centrum van Rotterdam en de Delistraat in Katendrecht. De lekkerste avocado toast eet je hier en je kunt altijd naar de vegan opties vragen, ze kunnen namelijk ook vaak buiten de kaart wat heerlijke ontbijtjes maken.


The Tea Lab

Nog een favoriet is The Tea Lab aan de Westewagenstraat in het centrum. Ze hebben heerlijk vegan bananenbrood en sojayoghurt met fruit. Ook heb ik hier een keer de vegan high-tea gekregen en die is zeker aan te raden.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *