De leukste plekjes in Rotterdam voor een vegan ontbijtje

De leukste plekjes in Rotterdam voor een vegan ontbijtje

Mijn andere post over leuke ontbijtzaakjes in Rotterdam waar je ook een vegan ontbijtje kan scoren, werd goed gelezen dus daardoor heb ik heb besloten om een deel 2 te schrijven. Gelukkig opent Rotterdam bijna iedere maand wel een paar nieuwe zaakjes, de meeste zijn leuke aanwinsten waar je met een plantaardig dieet ook terecht kan. Dit zijn een paar plekjes die je niet mag missen:

SUE

Sue is in een korte tijd één van mijn favoriete plekjes geworden, niet alleen omdat alles op de kaart plantaardig is, maar ook nog eens super lekker. Sue staat bekend om haar zoet zonder suiker taartjes die op meerdere plekken door het land verkocht worden. Op de kaart staan bijvoorbeeld wentelteefjes, avocado toast met ‘bacon’ en smoothie bowls. Ik kom er in ieder geval graag omdat er genoeg keuze is en de menukaart veranderd ook elk seizoen.

Heavenly Cupcakes

Voor een cupcake of taartje met thee of een soja latte ga je naar Heavenly Cupcakes. Je kunt niet alleen zitten bij Heavenly Cupcakes maar ook hebben zij keuze uit bijzondere vegan boodschapjes. Zo verkopen ze bijvoorbeeld vegan slagroom uit een bus en leuke producten uit Amerika.

Sajoer

Sajoer is een sapjesbar waar ze ook heerlijke bowls, salades en soepjes serveren. Zo hebben ze bijvoorbeeld een choco bowl met amandelmelk, vers fruit en huisgemaakte granola. Super gezond maar ook erg lekker! Ook kun je terecht voor een detox kuur.

Happy Earth Kitchen

Happy Earth zit een beetje verstopt in Noord (Zwaanshals 299) en is geopend van woensdag tot en met zondag. Al eerder schreef ik een artikel over dit fijne plekje (klik hier). Je kunt bijvoorbeeld de mango chia pudding proberen, of een sandwich met ‘tuna’ spread.

Welke fijne plekjes ontbreken er volgens jou op dit lijstje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *