Wat de planeten voor onze persoonlijkheid betekenen

Astrologie is een heel breed concept waar veel mensen een andere kijk op hebben (of geen kijk op hebben). Wanneer men spreekt over horoscopen denken we al gauw aan de laatste bladzijdes van een Cosmo Girl. Hoewel veel mensen vaak roepen dat ze niet in astrologie geloven, liegen de planeten en het sterrenstelsel niet. Vandaag leg ik uit wat de planeten voor rol spelen in de astrologie.

Astrologie is voor iedereen persoonlijk. Wanneer je wilt weten wat astrologie voor jouw persoonlijk  betekent moet je een geboortekaart uitrekenen, zo zie je dan hoe de planeten stonden op de tijd wanneer je geboren werd.

De lucht is verdeeld in 12 delen, 12 sterrenbeelden. Ieder sterrenbeeld heeft 1 vaste plek in de lucht in tegenstelling tot de planeten die om de zon draaien. De 12 sterrenbeelden zijn ook verdeeld over 4 elementen: vuur, lucht, aarde en water maar ook hoofd(teken), bewegelijk en onbeweeglijk. De planeten spelen een grote rol in je geboortekaart (klik hier om de jouwe uit te rekenen).

De zon, maan, Mercurius, Venus en Mars zijn allemaal planeten die veel te maken hebben met je persoonlijkheid. Ze hebben effect op je relaties en gedrag. De planeten Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus en Pluto die verder weg staan hebben effect op de manier waarop je dingen doet in deze wereld. Ik kan hier heel diep op in gaan maar hieronder vind je een algemenere betekenis voor als je de basis wilt leren :

De zon = Ego
De maan = Je emoties
Mercurius = Communicatie
Venus = Overeenstemming
Mars = Passie en energie
Jupiter = Geluk
Saturn = Structuur
Uranus = Intuitive en eigenheid
Neptune = Dromen
Pluto = Transformatie

Elke planeet is de heerser van een bepaald sterrenbeeld. Wanneer je weet wat voor invloed een planeet heeft, kun je achterhalen wat voor invloed deze planeet in dit sterrenbeeld op je heeft. hieronder vind je de sterrenbeelden die geheerst worden de volgende planeten:

De zon = Leeuw
De maan = Kreeft
Mercurius = Tweelingen en Maagd
Venus = Stier en Weegschaal
Mars = Ram
Jupiter = Geluk
Saturn = Steenbok
Uranus = Waterman
Neptune = Vissen
Pluto = Schorpioen

Vanaf nu komen er vaker artikelen waar ik wat dieper in ga op welke planeet wat in welk sterrenbeeld betekent. 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *