Nieuwe maan rituelen

Nieuwe maan is een van de schijngestalten van de maan. Als de maan precies tussen de aarde en de zon staat, is alleen de schaduwkant van de maan waar te nemen.

De nieuwe maan is een perfecte periode voor het opstellen van nieuwe doelen of dromen die je wilt bereiken. Je begint als het ware met een nieuwe cyclus, een schone lei. Tijdens deze periode is het fijn om de zaadjes te planten van dat wat jij wilt gaan bereiken de komende periode. Op deze manier groei jij samen met de maan. Tijdens de volle maan is zij namelijk het krachtigst en is de kans ook groot dat het effect heeft op jouw doelen. Deze periode is het krachtigst drie dagen vóór en drie dagen na de nieuwe maan. Er zijn een aantal rituelen die ik heel fijn vind om uit te voeren tijdens de nieuwe maan en ik zorg er altijd voor dat ik de tijd er voor neem.

Zorg ervoor dat je een rustige plek creëert 

Ik vind het altijd fijn om me terug te trekken in mijn kamer. Ik leg mijn mobiel weg, steek wat wierrook en kaarsjes aan en pak mijn favorieten kristallen erbij. Vaak gebruik ik een Citrien omdat deze bekent staan te helpen bij het manifesteren van dromen/doelen.

Maak je hoofd leeg

Het is heel fijn om je van te voren even je hoofd leeg te maken door middel van een korte meditatie. Observeer je gedachtes en focus je op je ademhaling. Je kan ook een bad nemen met wat essentiële oliën die kalmerend werken. Zorg ervoor dat je de ruimte hebt om te kunnen bedenken wat jij wilt manifesteren.

Schrijf je doelen/intenties op

Wat wil je bereiken? Meer geld? Nieuwe vrienden? Meer creativiteit? Schrijf het allemaal op! Het is belangrijk om te onthouden dat niets raar of onhaalbaar is. Alles kan uiteindelijk werkelijkheid worden! Visualiseer je hoe het eruit moet komen te zien, of hoe je je gaat voelen zodra je je doel hebt bereikt.

Hieronder een kalender met de eerst volgende nieuwe manen van dit jaar:

 

Wat zijn jullie favoriete nieuwe maan rituelen?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *