Manifesteren met de fases van de maan

De naam New Moon (magazine) komt van de nieuwe maan die staat voor een nieuw begin, nieuwe energie en hoop. De maan staat voor onze diepste gevoelens, hoe we reageren op de wereld en hoe we onszelf beschermen en veilig laten voelen. De maan heeft veel vrouwelijke (en moederlijke) energie. Sinds ik meer over de maan te weten ben gekomen, zie ik haar als een gids, de maan versterkt mijn intuïtieve gevoelens. Zeker wanneer je je verdiept in de fases van de maan, kan dit je enorm helpen bij dingen opstarten en afsluiten.

?De nieuwe maan: Een nieuw begin. Het is een perfecte tijd om tijdens de nieuwe maan een ritueel te beginnen als je met de maan wilt manifesteren. Schrijf je dromen en intenties op voor de komende maand of maanden. Melanie schreef een artikel over haar nieuwe maan rituelen en hoe ze dit doet. Het is belangrijk dat rond deze fase nadenkt over wat je WEL wilt en niet over wat je NIET wilt. Positive vibes are key.

?Jonge Maansikkel: Tijdens deze fase kun je je bezig houden met je dromen. Hoe zorg je ervoor dat ze werkelijkheid kunnen worden. De maan is tijdens deze fase aan het toenemen, de energie wordt steeds sterker. Wees creatief; teken, schrijf of maak gedichten over je wensen en welke je uit wil laten komen. Denk goed na over wat je wilt bereiken.

?Eerste Kwartier: De maan neemt steeds meer toe en het is tijd om meer vertrouwen te hebben in je dromen. Tijdens deze fases kun je affirmaties opschrijven en uitspreken. Laat je niet tegenhouden door teleurstellingen die je tijdens deze fase misschien kan ervaren. Zet door en je dromen zullen uitkomen. Kijk eens goed aan het ritueel dat je tijdens de nieuwe maan deed, welke dromen en wensen heb je nog steeds. Herleef het moment en nogmaals; heb vertrouwen.

?Wassende Maan:  
De maan is bijna vol, ze wordt steeds ronder en krachtiger.  Kijk naar je dromen en wensen, zijn ze perfect zoals ze zijn of ben je wat details vergeten? Op dit moment kun je je dromen goed voor je halen. Visualiseer en haal het voor je. Voel je dromen en wensen alsof ze al zijn uitgekomen. Laat het universum nu haar werk doen.


?Volle maan: De maan heeft nu haar climax bereikt. Het is tijd om los te laten en dingen of plannen die niet goed aanvoelen te laten gaan. Je zult de energie van de maan voelen. Sta vooral open voor tekens van het universum; wees extra alert en wees extra dankbaar voor de dingen die je nu al hebt bereikt. Als je teleurstellingen of tegenslagen hebt gehad, wees dan dankbaar voor de les die je hebt geleerd en laat het gaan. Vertrouwen is nog steeds erg belangrijk tijdens deze fase.

?Afnemende Maan: De volle maan kan intens zijn. Het is nu tijd om goed naar je gevoel te luisteren. Voel alles wat je los hebt gelaten en geef je zelf wat tijd en rust.

?Laatste kwartier: Vraag jezelf af wat voor uitdagingen je hebt gekregen tijdens deze cyclus en wat deze je hebben geleerd. Een nieuwe cyclus begint alweer snel en je zit nu tussen twee energieën in; die van de volle maan en die van de nieuwe maan. Wat heb je geleerd, wat laat je achter? Zet alles duidelijk voor jezelf op papier.

?Asgrouwe Maan: De laatste fase voor de nieuwe maan. Adem in. Adem uit. Het is de perfecte tijd om tot rust te komen voor een nieuw begin. Wees extra lief voor jezelf en doe dingen die je creativiteit stimuleren. Reflecteer nogmaals en bekijk goed wat je de afgelopen maand hebt geleerd, hebt los gelaten en hebt bereikt. Hoe wil je verder?

De maan heeft 8 fases waarmee je kunt werken als je hebt besloten om samen met de maan te manifesteren. De volle maan en de nieuwe maan zijn de belangrijkste fases en perfect voor rituelen. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *