Liefde voor Mercurius Retrograde

Uitspraak: [retro’xradə] – in omgekeerde of tegengestelde richting gaand. M’n telefoon vertoont kuren en ik kom niet goed uit mijn woorden. Daarnaast lijkt niemand mij te begrijpen, nog meer dan normaal gesproken. Wanneer ik mijn track en trace nummer invul zie ik dat de verzending van 2 van mijn pakketjes zijn geannuleerd en daarna stoot ik ook nog mijn grote kop met hete thee om. Retrograde, Mercurius retrograde.

Ik weet niet waarom de planeet Mercurius (planeet van de communicatie) af en toe op zijn rem drukt maar hij doet het. Wij mensen op aarde hebben hier zo’n 3 tot 4 keer per jaar last van. Het is simpelweg een korte periode waar we meer te maken krijgen met storingen, miscommunicatie en soms zelfs onverklaarbare huilbuien. Astrologen hebben dit een naam gegeven : Mercurius Retrograde. Nu lijken deze periodes gevaarlijk voor belangrijke afspraken en geen goed moment om een business op te bouwen. Als ik heel eerlijk moet zijn, ik verzet graag een belangrijke afspraak naar een periode buiten Retrograde.

Ondanks alle onrust die Mercurius Retrograde kan veroorzaken zijn er wat mij betreft ook wat positieve aspecten aan deze dagen verbonden: reflecteren en het bekijken vanuit een ander perspectief. Persoonlijk ervaar ik retrograde altijd alsof ik me door een jungle met hindernissen waan, wanneer er iets fout gaat, zoals bijvoorbeeld mijn kop thee die omviel, rol ik mijn ogen en lach ik ‘retrograde’. Ik geloof niet in toeval en door het bewustzijn van, stres ik minder om de kleine foutjes door het universum.  Hierdoor zie ik alles vanuit een andere hoek, wat mij soms kan helpen bij het nemen van beslissingen, ik stel ze uit, denk er nog eens over en kom ook nog eens op een veel beter idee.

Liefde voor Mercurius Retrograde want deze planeet laat mij zelf ook een stapje naar achter doen, wat soms helemaal niet erg is ;-).

Verwacht Retrograde in 2017:

9 april – 3 mei

12 augustus – 5 september

3 december – 22 december

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *