Dingen die je kunt doen tijdens Venus in retrograde


Eens in de 18 maanden gaat de planeet Venus die over de liefde, romantiek, vriendschappen en materialistische zaken gaat in.. retrograde. Zoals ik in dit artikel al vertelde hoe dat nou precies zit wanneer Mercurius in retrograde gaat, gaat dat met de planeet Venus wel even anders.

Vaak worden retrogrades (het terug draaien van een planeet) beschreven als iets vervelends, een periode waarin van alles mis kan gaan en je belangrijke beslissingen tijdens deze tijd beter niet kunt nemen. Mercurius gaat over communicatie, dus wanneer deze in retrograde gaat kun je wel begrijpen wat er kan gebeuren: Vaker verkeerd verbonden, elektronische apparaten die kapot gaan, slecht bereik en meer versprekingen. Oeps! Oké, maar hoe zit dat dan met Venus retrograde?

De planeet Venus staat voor schoonheid, romantiek, vriendschappen en everything that shines. Daarom zeggen ze ook dat vrouwen van Venus komen: het is een mooie planeet met vrouwelijke eigenschappen. Voor mij persoonlijk staat een Venus retrograde in het teken van een grote schoonmaak vooral nu hij van Vissen (afsluiten) naar Ram(nieuw begin)gaat. Het is voor mij een periode om te reflecteren in plaats van nieuwe projecten te starten en te experimenteren met nieuwe dingen. Vooral omdat je je vaak niet helemaal jezelf voelt tijdens retrograde.

Dingen die je kunt doen tijdens Venus in retrograde:

– Je huis een grote schoonmaak geven. Geen veranderingen maken maar alleen schoonmaken.
– Jezelf afvragen wat je echt belangrijk vind in je leven, welke mensen je om je heen wilt hebben etc.
– Oude spullen weggooien die negatieve emoties opwekken (spullen of foto’s van een ex-vriend of vriendin bijvoorbeeld)
– Je vrouwelijke energie versterken met roze kaarsen, kristallen, bloemen en parfum.
– Een dagboek bijhouden, gedichten schrijven en liefdevol bezig zijn met kunst.

Dingen die je beter niet kunt doen tijdens Venus retrograde:

– Je look drastisch veranderen (wacht nog even met je haar knippen en/of plastische chirurgie)
– Een nieuwe relatie aangaan, verloven of trouwen.
– Dure (designer) spullen kopen.


Venus is al sinds 4 maart in retrograde en zal 15 april uit retrograde gaan. Verwacht dat deze energie nog blijft hangen en rond 18 mei alles weer “normaal” aanvoelt. 

2 Comments

    • Dat zou ook zeker kunnen – wanneer Venus in retrograde is voel je je eigenlijk anders dan normaal (vooral naar andere mensen toe) maar dit kan ook zeker een positieve invloed hebben op jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *